Stel je jezelf wel eens de vraag; wat is SEO? Waarom is SEO momenteel zo hot en waarom maken zoveel bedrijven gebruiken van SEO? Hieronder zullen we dit uitleggen.

Wat is SEO?

SEO betekent letterlijk ‘search engine optimisation’. En SEO geeft aan  ‘hoe goed ben jij als bedrijf zichtbaar in zoekmachines?’. Consumenten zoeken via een zoekmachine en beginnen bovenaan de resultaten te klikken op websites. Sta jij met je bedrijf wat verder onderaan, word je door de consument al gauw overgeslagen, omdat hij in de links daarboven al hetgeen heeft gevonden wat hij zocht.

Wat is belangrijk bij SEO?

Google maakt een selectie van bedrijven aan de hand van relevantie. Je moet dus onder andere zorgen dat je de goede “keywords” oftewel trefwoorden gebruikt om verder bovenaan in de zoekmachines te verschijnen. Dit kan aan de hand van de ‘Google Keyword Tool’. Daarna ga je kijken of de trefwoorden vermeld staan in je website teksten en dan het liefst meerdere keren. Tevens kijkt Google er naar hoeveel websites er linken naar jouw websites, en dan voornamelijk hoeveel relevante websites jouw aanbevelen.

Je hebt dus in principe drie belangrijke stappen:

  • De juiste trefwoorden samenstellen
  • De juiste website teksten plaatsen
  • Zorgen dat (grote) bedrijven via hun website linken naar jouw website

Vaak stellen bedrijven zichzelf de vraag; wat is SEO en waarom is het belangrijk voor mijn bedrijf? Nou, in de huidige tijd wordt er verschrikkelijk veel online informatie ingewonnen of geshopt. Je moet er dus allereerst voor zorgen dat je online goed vindbaar bent, dan weet de consument je fysieke winkel vanzelf te vinden.

 Mijn Social Media Assistent is specialist in SEO

Stel je jezelf na het lezen van dit artikel nog steeds de vraag; wat is SEO? Neem dan eens contact met ons op. Mijn Social Media Assistent is gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie en we vertellen je graag over de diverse mogelijkheden. We vinden het een kick om bedrijven te helpen zo hoog mogelijk te laten scoren in de zoekresultaten in Google.

Copyright © 2021 Mijn Social Media Assistent