Wat is engaging? En waarom is dit zo belangrijk?

Engaging is een woord wat je steeds meer hoort als het gaat over Social Media. Maar wat betekent het nu eigenlijk? En waarom is het zo enorm belangrijk voor bedrijven?

Eén van de voornaamste doelen als ondernemer is toch wel het behalen van resultaten. Het verdienen van geld. Daar mogen we het toch wel over eens zijn! Om dit te bewerkstelligen is een goede promotie zeer belangrijk.

Nu is Social Media één van de meest belangrijke platformen om jouw bedrijf te promoten. Het is een gemiste kans als je als ondernemer niet aanwezig bent op Facebook, Twitter en andere platformen zoals Pinterest en Instagram.

Vroeger was het al genoeg om 1 keer per maand een faceboek berichtje te plaatsen maar tegenwoordig moet je wel “engaging” bezig zijn. Dit betekent dat je jouw volgers en likes moet boeien en binden. Dit is uiteraard ook wat je wilt bereiken. Elke volger of like is ten slotte een prospect. Het is dus heel belangrijk om de mensen die jou Social Media account volgen te boeien met de meest interessante content in jouw branche of over jouw diensten en producten. Je bind de mensen door steeds meer volgers en likes te krijgen door een liking and sharing actie bijvoorbeeld.

Maar “Engagement” betekent ook dat je heel open en eerlijk communiceert op de Social Media platformen. Je moet zorgen dat de mensen jou vertrouwen als specialist in jouw vakgebied. Door nuttige en interessante informatie te delen, te reageren op reacties en interactief bezig te zijn met je volgers en likes zorg je voor engagement.

Social Media is dus veel meer dan alleen maar berichten plaatsen. Je moet ook discussies aangaan, reageren, complimenten uitdelen en advies geven. Op die manier zullen de mensen je gaan vertrouwen en jouw berichten gaan delen met anderen!

Copyright © 2021 Mijn Social Media Assistent