Facebooklikes kopen

– Facebook likes zijn belangrijk voor je bedrijfspagina. Een pagina met 1200 likes komt professioneler over dan dezelfde pagina met 12 likes. Bovendien zijn je volgers je prospects voor je volgende dienst of product. Met een simpele status update kun je ze benaderen. En wat dacht je van het sneeuwbal effect? Als een volger reageert op een van jouw posts, dan wordt jouw bereik exponentiëel vergroot omdat zijn vrienden nu ook jouw update onder ogen krijgen. We willen dus allemaal zo veel mogelijk likes. Toch?

FB LIKES KOPEN? NEE!

Moet ik likes kopen? NEE! Dat moet je niet doen! Als je googled op “likes kopen” zul je uitvinden dat het niet duur is om Facebook likes te kopen. Zo zie je al aanbiedingen voorbij komen als “100 Nederlandse “volgers” voor 30€”. En er zijn internationale diensten die nog ver onder deze prijs gaan. Het lijkt weinig geld maar geloof me, het is echt duurkoop!

Ook zijn er sites waar je FB-likes kan uitwisselen: als jij mijn page liked, dan like ik de jouwe. Slim? Lees eerst even verder voor je dit doet!

DE NADELEN VAN FAKE LIKES KOPEN

  1. Fake volgers horen niet bij je doelgroep. Daarom worden het nooit klanten.
  2. Fake volgers reageren niet op je status updates omdat ze niet geïnteresseerd zijn of omdat het valse profielen of bots zijn.
  3. Wat gebeurt er als je ontmaskerd wordt? Je lijdt gezichtsverlies als je plotseling duizenden volgers minder hebt, om nog maar niet te spreken van eventuele andere sancties van Facebook.
  4. De interactie op jouw pagina gaat percentueel omlaag. Hierdoor daalt de Edge Rank van jouw Facebook pagina.
  5. Je pagina wordt minder vaak getoond op de newsfeed van je echte volgers.

Punt 4 en 5 hebben betrekking op de zichtbaarheid van jouw pagina. Als je 1000 volgers hebt, betekent het nog niet dat je post in de newsfeed van al je volgers getoond wordt. Facebook gebruikt een eigen algoritme om te bepalen wanneer jouw update getoond wordt. Je hebt hier dus zelf geen invloed op. Hiervoor berekent FB een edge rank (ER-waarde). Een van de factoren die meespeelt is de interactie met jouw posts. Als er verhoudingsgewijs weinig interactie is, trekt FB de conclusie dat jouw content niet interessant is en laat deze je pagina steeds minder vaak zien. Weinig volgers die wel actief zijn, zijn dus veel waardevoller dan veel volgers die niet actief zijn!

ECHTE FB LIKES VERZAMELEN

We hebben al eerder gewezen op de gevaren van marketing cowboys – marketeers die veel en snelle resultaten beloven. Laat je niet door hen verleiden. De enige goede manier voor een solide Social Media Strategie is om een echt en geïnteresseerd publiek op te bouwen en aan je te binden. Dit gaat niet van de ene op de andere dag, wat anderen je ook mogen beloven.
Naast het plaatsen van frequente en interessante content is het aan te raden om te adverteren op Facebook. Als je het goed aanpakt kan je voor die 30 euro namelijk ook heel veel likes krijgen die wel echt zijn!

HOE HAAL IK HET MEESTE UIT FACEBOOK ADVERTENTIES?

Het adverteren op facebook is helemaal niet duur. Zeker omdat je heel gericht kunt adverteren zodat alleen jouw doelgroep de advertentie te zien krijgt. Dus de likes die je binnen krijgt zijn echte goede likes die je wat gaan opleveren! Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag. Hoewel wij aanraden om met minimaal 5 euro per dag te doen omdat je dan de meeste mensen binnen jouw doelgroep bereikt. Er zijn diverse manieren om op Facebook te adverteren. En heel veel trucs om de kosten per like laag te houden waardoor je dus meer likes krijgt voor je geld. Ben jij benieuwd hoe je dat doet? Wij helpen je er graag mee! Neem even contact op! Enne…..nog even in de herhaling: Likes kopen? NEE dus!