Nieuw, Facebook Canvas

– In de laatste week van februari 2016 heeft FB een nieuwe manier van adverteren gelanceerd: Facebook Canvas. FB Canvas maakt het voor grote en kleine ondernemers mogelijk om hun volgers een indringende en levendige ervaring van hun merk te geven door beelden en storytelling.

DE ALLERBESTE MOBIELE FB ADVERTENTIES

Facebook heeft toch al een aantal advertentiemogelijkheden, en ik kan toch ook een advertentie zetten op een drukbezochte website?

Zomaar een paar vragen die misschien opkomen. Als je 100% tevreden bent met je marketing resultaten tot nu toe, dan moet je vooral doorgaan met wat je nu doet. Maar als je net zoals de meeste ondernemers meer klanten, meer winst en meer groei wilt, dan zijn er een aantal redenen om Canvas te proberen voor een zakelijke Facebook marketing campagne.

8 REDENEN OM FACEBOOK CANVAS TE KIEZEN

 1. FB Canvas is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets
 2. de meerderheid van de Nederlanders checkt FB op zijn mobiel
 3. schermgroot op de tijdslijn van je doelgroep
 4. met beelden houd je de aandacht beter vast dan met tekst
 5. Canvas laadt 10 keer zo snel als een advertentie op een mobiele website
 6. combineer foto’s, video’s, animaties, tekst en Call-to-Action buttons
 7. volop creatieve mogelijkheden voor een geslaagde en spraakmakende advertentie
 8. wees één van de eersten in Nederland en val op!

EEN GESLAAGDE CAMPAGNE

Voordat Facebook iets nieuws uitrolt, is het zorgvuldig getest. Voor Canvas zijn een aantal bèta testers geselecteerd bij bedrijven die bekend staan om hun creatieve input. Zo zorgt FB meteen voor een aantal fantastische showcases van hun nieuwe product. De bedrijven die al een Canvas hebben zijn:

 • COCA COLA
 • BURBERRY
 • ASUS
 • l’OCCITANE
 • LOWE

Check op je mobiel hoe waanzinnig goed deze advertenties eruit zien. Let op: Canvases zijn niet op je laptop of desktop te bekijken. Dit product is uitsluitend bedoeld voor mobiele advertenties. Maar wel de allerbeste die er nu te zien zijn!

HULP BIJ HET MAKEN VAN EEN FB ADVERTENTIE

Het goede nieuws is – zoals bij alle Social Media – dat deze advertentie methode niet alleen voorbehouden is aan multinationals en andere grote bedrijven. Ook kleine ondernemers en ZZP-ers kunnen een Facebook Canvas Ad maken in Chrome met de Power Editor. Voor instructies kijk je bij de Help Pagina’s van FB.

Laat je adviseren door Mijn Social Media Assistent over je nieuwe project of draag het helemaal aan ons over. Natuurlijk houden we je in de loop bij elke creatieve stap van je FB marketing project!