Met een verfrommelde zakdoek zat ik tussen tientallen andere snikkende bioscoopbezoekers toen Simba’s vader om het leven kwam en Simba er geplaagd door schuldgevoelens vandoor ging. En er zullen ook maar weinig mensen zijn die met droge ogen aan kunnen zien hoe de wrede jager Bambi’s moeder doodschiet. Voordat ze sterft kijkt ze met haar grote, reebruine ogen nog eenmaal in de camera als ze haar laatste woorden tot Bambi richt. 

Een animatiefilm is niet oppervlakkig – integendeel. De Lion King is een heldenepos waar een jonge prins zijn erfgoed moet heroveren. Net als Bambi roept de film een heel scala aan emoties op, en levert het stof tot diepzinnige beschouwingen.

DE DANSENDE PAPERCLIP

Vijftien jaar geleden verschijn de dansende paperclip opeens op het toneel. Niet om in een tragedy als de Lion King op te treden, maar om de Microsoft Office gebruikers te assisteren. Als je op Help klikte, verscheen de Office Assistent als een geest uit de fles om je met raad en daad bij te staan. Handig? Hmm. Karakter? Ahum. Toch werd de dansende paperclip razend populair. Een bevriende programmeur vertelde mij dat hij destijds overladen werd met klantverzoeken om ook zo’n grappig figuurtje in hun programma te bouwen. De eerste zakelijke animatie was geboren.

DE ANIMATIEVIDEO

In een animatievideo kan je op een speelse manier iets overbrengen. Daarom is zo’n filmpje bij uitstek geschikt om iets over te brengen wat anders een beetje saai zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan:
• een instructie
• het in beeld brengen van een proces
• het uitbeelden van de FAQ
• het brengen van een vervelende boodschap (we zijn helaas genoodzaakt de prijzen te verhogen)

EEN ANIMATIEVIDEO MAKEN

Denk er eens over na waar jij een animatievideo van zou willen maken. Waarschijnlijk kan je meerdere dingen bedenken. Voor je winkel kan je laten zien hoe de spullen ingepakt en verstuurd worden, en voor het ontwerp van je producten laat je zien waar de grondstoffen vandaan komen en hoe ze verwerkt worden. Je wilt ze informatief en speels, om de bezoekers meer te betrekken bij je winkel. Je wilt graag dat ze daar een gevoel bij krijgen. Maar is het wel een goed plan om willekeurig wat filmpjes te maken?

EEN HERKENBAAR KARAKTER

Wie kent hem niet? Sinterklaas en natuurlijk – Nee, die bedoel ik niet! Ik bedoel natuurlijk de filiaalleider van Albert Heijn, die tot even geleden in al hun commercials op kwam draven. Hij kan niet meer over straat lopen zonder herkend te worden. Zoiets wil jij ook voor jouw business toch? Een hoofdpersoon waar je al je animatiefilmpjes aan op kan hangen. Een hoofdpersoon die sympathie oproept bij de bezoekers, en die een glimlach op hun gezicht tovert. Nou moet ik er wel bij vertellen dat ergernis ook heel goed kan werken. Wasmiddelenreclames zijn met opzet zo irritant, heb ik me eens laten vertellen door een old school reclamemaker. Als ze maar in het geheugen blijven hangen.

MIJN SOCIAL MEDIA ASSISTENT

Twijfel je nog of een animatievideo voor jouw bedrijf geschikt is? Neem contact op, dan kijken we samen met jou wát we in beeld kunnen brengen en hóe we dat in beeld gaan brengen. Weet je al dat je het wil? Neem dan zeker contact op.

Hieronder een paar filmpjes die we al gemaakt hebben:

http://www.youtube.com/watch?v=bZQitWrwWYAhttp://www.youtube.com/watch?v=ZaLUhTV_Vykhttp://www.youtube.com/watch?v=0PdBYwTz4Bc

Copyright © 2021 Mijn Social Media Assistent