Google heeft alweer zijn strategie aangepast. Goede content is nóg belangrijker geworden. Content moet waardevol zijn voor de lezer. Slechte stukjes tekst die doorspekt zijn met zoekwoorden worden genadeloos afgeserveerd. Hoe erg is dit?

GOED NIEUWS: GOOGLE’S CONTENT POLICY

Vroeger hoefde je er niet aan te denken om je te meten met grote bedrijven als Albert Heijn of KPN. Met een paar miljoen op zak had je misschien een kansje. Vandaag de dag moeten alle grote bedrijven oppassen voor hun kleine challengers. Of is er bijvoorbeeld nog iemand die denkt dat de Nederlandse uitgevers de strijd met de self-publishers gaan winnen?

 

EEN BEDRIJF OPZETTEN MET CONTENT MARKETING

Met heel weinig middelen zet je een bedrijf op door te focussen op waardevolle content. Snel rijk worden zit er niet in, want het duurt gemiddeld zo’n 15 maanden voor je geld gaat verdienen. Het grote voordeel: een lening van de bank is niet nodig!

 

7  STAPPEN OM EEN ONLINE ONDERNEMING OP TE ZETTEN

Uit onderzoek is gebleken dat elke succesvolle content based onderneming de volgende 7 stappen heeft doorlopen. Deze stappen werken zo goed omdat ze intuïtief zijn. Kijk maar naar onze geliefde Meester Bart.
Hij is bezig deze stappen te doorlopen – terwijl hij daar totaal niet bewust mee bezig is!

1. Vind je niche

Zoek iets waar je goed in bent én wat je leuk vindt. Dit is de winnende combinatie.

2. Bedenk een originele invalshoek

Meester Bart post grappige uitspraken van zijn leerlingen. Feelgood en motiverend. De invalshoek moet in elk geval anders dan anders zijn. Maak kleding van vuilniszakken als je ontwerper bent, en bak knalgroene taarten als je bakker bent.

3. Zoek een platform uit

Dat platform hangt natuurlijk af van de vorm waarin jouw content gegoten is. Video gaat naar YouTube of Vimeo, foto’s naar Pinterest of Instagram, en bloggen kan je overal – als je volgers maar kunnen sharen!

4. Vul je platform en houd dat vol

De zaak is nu om regelmatig goede content aan te leveren. Hier haken de meeste mensen af. Het kost veel moeite, en je hebt weinig volgers. Bedenk dat je niet al je content zelf hoeft te leveren. Huur een tekstschrijver of Mijn Social Media Assistent in om dit voor je te regelen – al is het alleen maar voor tijdens je vakantie. Volhouden is hier cruciaal!

5. Fans, vrienden en volgers verzamelen

Sorry, snel bestaat niet. Je gaat niet in 1 dag van 0 naar 1000 volgers. Eerst gaat het langzaam, later gaat het exponentieel sneller. Overleg met Mijn Social Media Assistent. Omdat zij altijd van de trends op de hoogte is, kan zij op het juiste moment iets van jou doorzetten.

6. Splits je aanbod uit

Nu kan je op meerdere platforms gaan publiceren. Doe dit niet te vroeg, want anders raken je volgers in de war.

7. Verdien geld

Na een jaartje kan je beginnen met het aanbieden van boeken, seminars, merchandise en wat je nog meer kan verzinnen.

GOOGLE HELPT KLEINE BEDRIJVEN

Dit klinkt ironisch, omdat Google zelf zo’n groot bedrijf is. Maar: ook klein begonnen! Neem contact op met Mijn Social Media Assistant om eens over jóuw niche te brainstormen!

Copyright © 2021 Mijn Social Media Assistent